Expositie promotie

ideeën uitgewerkt
terug naar het overzicht

Regelmatig worden wij door Atelier de Schuur benaderd voor het maken van een aankondiging van een expositie of evenement.
Naar aanleiding van het thema bedenken wij samen een passende stijl en een onderwerp.

De kunstenaars van Atelier de Schuur gaan met het idee aan de slag. Soms is er een passend schilderij, maar vaker ontvangen wij (lijn) tekeningen. Deze tekeningen werken wij uit in de stijl van de kunstenaar. Voor ons is het belangrijk dat de kunstenaar zichzelf in de techniek, sfeer en kleurstelling herkent. Als het ontwerp / de illustratie klaar, wordt de kunstenaar om goedkeuring gevraagd.

Een voorbeeld hiervan, Elise heeft diverse lijntekeningen gemaakt van beelden die op het Thomas Eiland te ontdekken zijn. Deze lijntekeningen zijn door ons ingekleurd met tekeninkt en digitaal samengevoegd tot een eilandengroep. Tekeninkt is een materiaal, waarmee Elise goed kan werken en haar tekeningen lenen zich goed voor deze techniek.

Een ander voorbeeld:
Jeroen maakt graag tekeningen van vogels en andere dieren, Bart houdt van het tekenen van alles wat er om zich heen gebeurt op de boerderij. Voor de flyer van de Kunstsafari vulden zij elkaar mooi aan. Van hen beide hebben wij tekeningen gebruikt, uitgewerkt met softpastel en als een collage samengevoegd. De techniek verbindt de stijlen, de achtergrond foto (een polderlandschap) maakt het compleet.