Matchboox

Yvonne Kroonenberg
terug naar het overzicht

Ballade voor de Zeedijk is speciaal geschreven door Yvonne Kroonenberg voor MatchBoox, geïllustreerd door Wendy Nieuwendijk. Kadotip: speciaal voor Amsterdammers, bijzonder voor iedereen. Inhoud: de beruchte Zeedijk en haar vele gedaantes zijn stoutmoedig, nostalgisch, vrolijk en liefdevol bezongen door de auteur.

Yvonne Kroonenberg (1950) is een Nederlands schrijfster en begon in 1981 met het schrijven van columns voor kranten en tijdschriften zoals Margriet, Playboy, Het Vrije Volk en NRC Handelsblad. Sinds 1986 schrijft Kroonenberg boeken over alles wat er verkeerd kan gaan tussen mannen en vrouwen, en toont ze zich een voorvechtster van het feminisme. Een aantal bekende titels zijn Monogamie voor Beginners, Alles went behalve een vent, Het zit op de bank en het zapt, Kan ik hem nog ruilen en Volmaakte benen.

Wendy Nieuwendijk werkt als kunstenaar bij Atelier de Schuur, een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Wendy tekent en schildert sinds 2004. Ze is erg gedreven en houdt ervan om een eigen interpretatie te geven van bestaande afbeeldingen en schilderijen. Voor MatchBoox heeft zij de sfeer van de Zeedijk door de jaren heen in beeld gebracht.

Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Sebes & Van Gelderen Literary Agency.

Pavonis Design was bij de ontwikkeling van dit unieke boekje de rechterhand van Wendy Nieuwendijk.

U kunt een exemplaar bemachtigen via matchboox